Bel ons: +32 2 243 03 09

Sinterklaasactie: onze goede doelen

Dit jaar hebben we besloten om niet minder dan 3 lokale goede doelen voor kansarme kinderen te steunen met de verkoop van onze Sinterklaaspakketten.

1. ’t Spiegeltje

Het eerste goede doel dat we met trots gaan ondersteunen, is ’t Spiegeltje: een toegewijde organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg die kinderen de begeleiding en steun geeft die ze nodig hebben, dankzij een gedifferentieerd hulpverleningsaanbod.

Met Sinterklaas geven ze jaarlijks een persoonlijk cadeau van € 50 aan een 25-tal kinderen en dit jaar wilt Idé deze pakketten cadeau geven aan deze kinderen! We zijn vereerd dat we met de verkoop van onze Sinterklaaspakketten een glimlach zullen toveren op de gezichten van deze bijzondere kinderen.

2. Zorgschool KIW BuBaO

Het tweede goede doel, is de schoolwerking van Broeders van Liefde (KIW BuBaO). Deze zorgschool biedt onderwijs en ondersteuning aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar met specifieke behoeften op vlak van communicatie (bv. taalstoornissen, autismespectrumstoornissen en auditieve beperkingen).

Met onze steun willen we de focus leggen op kinderen die een essentiële vaardigheid moeten leren: fietsen. We willen samen met uw bedrijf centjes inzamelen om nieuwe fietsen aan te schaffen, zodat deze kinderen vol vertrouwen kunnen oefenen op een veilige plek.

3. Project Brooddoosnodig in De Regenboog in Zellik

Het derde geweldige initiatief dat we graag willen ondersteunen, is het project “Brooddoosnodig” van de vzw Enchanté: een organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. 

Met het project Brooddoosnodig wilt de organisatie komaf maken met honger op school en het taboe rond kinderarmoede doorbreken.

Hoe ze dit doen? De projecten variëren van school tot school:

  • Sommige scholen zetten een fruitproject op poten waar alle leerlingen de kans krijgen om een voedzaam tussendoortje te nemen.
  • Anderen kiezen voor de ontbijtwinkel/-hoek waar leerlingen ’s morgens terecht kunnen om iets te eten en iets mee te nemen voor de middag.
  • Nog andere scholen gaan voor brooddoosverrijking waar er een voedingsbuffet voorzien wordt waar leerlingen hun brooddoos kunnen (aan)vullen met voedzame producten.

Vorig jaar hebben we dit project gesteund in het KOV Klavertje Vier in Vilvoorde, dit jaar steunen we De Regenboog in Zellik. We hopen voor dit project ook voldoende centjes te verzamelen en laten jullie na de inzameling weten (via onze social media kanalen) op welke manier de school het budget besteedde.

Uw bijdrage maakt écht een verschil

Bij Idé Coffee geloven we dat Sinterklaas een tijd is van geven en delen. Wanneer u Sinterklaaspakketten aankoopt bij ons, zorgt u niet enkel voor tevreden medewerkers, maar draagt uw bedrijf ook bij aan de vreugde van kinderen die onze steun hard kunnen gebruiken. Samen kunnen we deze feestelijke periode omzetten in een periode van solidariteit en positieve verandering!

Interesse?  

Bestel vandaag nog een van onze 3 types Sinterklaaspakketten en help ons om ’t Spiegeltje, Broeders van Liefde (KIW BuBaO), en het project Brooddoosnodig te steunen. Uw bestelling draagt direct bij aan een betere toekomst voor deze kinderen. Laten we samen de magie van Sinterklaas delen! Bestellen is mogelijk tot uiterlijk en tot de voorraad strekt. Niet twijfelen dus! 😉

Ontdek onze Sinterklaaspakketten en prijzen hier!

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

Community Coffee

In januari 2020 bezocht ons Idé Coffee team samen met Fairtrade Original (een foodmerk zonder winstoogmerk) de Colombiaanse boeren van de Red Ecolsierra coöperatie in

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!