Bel ons: +32 2 243 03 09

VOOR DE MEEST DUURZAME IMPACT, KOPJE PER KOPJE 

VOOR DE MEEST DUURZAME IMPACT, KOPJE PER KOPJE 

Klaar voor een duurzame en betaalbare koffie-oplossing op kantoor? Ontdek ons SecondLife programma en geniet van fairtrade koffie met een refurbished koffiemachine. 

 

Onze visie

Betaalbare duurzaamheid voor alle bedrijven

Het zou voor alle Belgische bedrijven eenvoudig en betaalbaar moeten zijn om een impact te hebben op het milieu. Helaas is het vandaag niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien… Daarom bedachten we het SecondLife programma!

Dankzij dit programma huurt u een professioneel refurbished koffiemachine met fairtrade koffie en in ruil hiervoor stoot uw bedrijf 60% minder CO2 uit per machine, genieten uw medewerkers van een heerlijke, fairtrade koffiepauze op kantoor en dit alles tegen een lagere prijs.  

Op die manier gaan we samen de massaconsumptie tegen, werken de fairtrade koffieboeren in goede omstandigheden, krijgen ze een eerlijk LIRP (Living Income Reference Price) inkomen en zeer belangrijk voor in de toekomst: verlagen we de CO2-uitstoot van uw bedrijf!  

SecondLife programma

Professionele gereviseerde koffiemachines

Het SecondLife programma omvat 2 types gereviseerde, professionele koffiemachines. Deze zijn even performant als volledig nieuwe, waardoor u optimaal geniet van een klimaatvriendelijke koffiecorner.

Goed voor het milieu

Kwaliteitskoffie

Kwaliteitskoffie aanbieden op kantoor staat bij ons gelijk aan respect tonen voor uw medewerkers, bezoekers en klanten. Onze gepassioneerde koffieadviseurs kiezen samen met u tijdens een gratis coffee tasting de fairtrade koffie die het best past bij uw bedrijf. En de smaak? Die is vanzelfsprekend (h)eerlijk. 

Goede koffie

Fairtrade productie

De koffie en cacao die we aanbieden voldoen aan de hoogste Fairtrade kwaliteitscriteria en zijn geproduceerd met respect voor onze koffieboeren en de omstandigheden waarin ze werken.

Goed voor de producent

Onze impact

% verminderde CO2-uitstoot per refurbished machine*
0
Geconsumeerde kopjes duurzame koffie
0
Gefinancierde boerengezinnen
0
Partnerbedrijven
0
Geplaatste SecondLife machines
0

*Ten opzichte van de productie van een nieuw apparaat. Dit cijfer is gebaseerd op een algemene studie van refurbished apparaten en representeert een gemiddelde.

Ontstaan SecondLife

More than just coffee

PROEF DE DUURZAAMHEID, KOPJE PER KOPJE 

Als bedrijf zet Idé Coffee al sinds haar prille begin in 2003 hard in op duurzaam ondernemen en het refurbishen van machines. Om een nog grotere impact te hebben, bedachten we het totaalconcept SecondLife.

Dankzij dit circulair model vermijden we de ontginning en verwerking van nieuwe grondstoffen samen met het transport hiervan, elimineren we afval en vervuiling, verlengen we de levensduur van onze hoogkwalitatieve machines, hergebruiken we onderdelen van machines die niet meer te herstellen zijn en recycleren we oude machines.

We kozen ervoor om slechts 2 machines in dit programma op te nemen, aangezien deze eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden en onderdelen eenvoudig schoongemaakt of vervangen kunnen worden. 

Deze machines in combinatie met fairtrade koffie, zorgen er niet alleen voor dat we de koffiemachines blijven repareren en gebruiken tot de end-of-life cycle, maar ook dat we meebouwen aan een mooiere toekomst voor onze koffieboeren. 

“Waarom een nieuwe machine huren als een 
gereviseerde nog
perfect kan werken?”

Geert Windels

Onze partners

Contacteer ons

Interesse in ons SecondLife programma?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contacteer ons

Idé Coffee Systems

Z.5 Mollem 410, 1730 Asse

+32 2 243 03 09

info@idecoffee.be

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!