Bel ons: +32 2 243 03 09

Huren of kopen koffiemachine

Huren of kopen koffiemachine: dat is een vraag die zaakvoerders zich vaak stellen. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen van het huren van een professionele koffiemachine

  1. Lagere initiële kosten: Het huren van een koffiemachine vereist meestal minder kapitaalinvestering in vergelijking met het kopen ervan. Dit kan vooral gunstig zijn voor kleine bedrijven met beperkte financiële middelen.
  2. Onderhoud en service inbegrepen: Bij het huren van een koffiemachine is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder om het onderhoud en de service te verzorgen. Dit betekent dat eventuele reparaties, onderhoudsbeurten en vervanging van onderdelen inbegrepen zijn in de huurkosten.
  3. Historiek toestel: Door de historiek van het koffietoestel bij te houden, kan de verhuurder nagaan welke onderhoudsprocedures zijn uitgevoerd en welke reparaties zijn gedaan. Dit kan helpen bij het plannen van toekomstig onderhoud en het voorkomen van mogelijke storingen. Ook kan de verhuurder snel reageren op eventuele vragen of problemen van de huurder. Door de historiek te analyseren, kan de verhuurder ten slotte beter inschatten wanneer een koffietoestel mogelijk aan het einde van zijn levensduur komt. Dit helpt bij het proactief plannen van vervangingen en het minimaliseren van uitvaltijd voor de huurder.
  4. Flexibiliteit: Het huren van een koffiemachine biedt flexibiliteit, vooral als de behoeften van het bedrijf in de loop van de tijd veranderen. Je kunt gemakkelijker upgraden naar een ander model of type als dat nodig is.
  5. Geen restwaardezorgen: Aan het einde van het huurcontract hoef je je geen zorgen te maken over de restwaarde van de koffiemachine. Je kunt gewoon de gehuurde machine retourneren of het huurcontract vernieuwen voor een nieuw model.

 

Voordelen van het kopen van een professionele koffiemachine

  1. Eigendom: Door een koffiemachine te kopen, wordt het machine eigendom van het bedrijf. Dit maakt u onafhankelijk van de verkoper voor het onderhouden van het toestel.
  2. Lagere kosten: Als de koffiemachine lang meegaat, kan het kopen van een toestel op termijn kosteneffectiever worden.
  3. Volledige controle: Als eigenaar hebt u de volledige controle over de koffiemachine. U kunt het aanpassen, upgraden en onderhouden op basis van de specifieke behoeften van uw bedrijf.

 

Het uiteindelijke besluit tussen het huren en kopen hangt af van factoren zoals budget, flexibiliteit, bedrijfsbehoeften en de bereidheid om langetermijnverplichtingen aan te gaan.

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

Community Coffee

In januari 2020 bezocht ons Idé Coffee team samen met Fairtrade Original (een foodmerk zonder winstoogmerk) de Colombiaanse boeren van de Red Ecolsierra coöperatie in

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!