Bel ons: +32 2 243 03 09

Idé Coffee sponsort project Brooddoosnodig

Vilvoorde heeft de jongste en meest diverse stad van Vlaanderen en ¼ van de gezinnen leeft vandaag in armoede. Veel kinderen zitten met een lege maag achter de schoolbanken en ondervinden daardoor concentratie- en slaapproblemen. Enchanté vzw wilt hier in samenspraak met lokale partners van Vilvoorde iets aan veranderen!

Brooddoosnodig

Dankzij het project Brooddoosnodig zet Enchanté vzw initiatieven op poten om kinderen te voorzien van gezonde maaltijden of tussendoortjes. Daarnaast probeert de organisatie het taboe rond  armoede te doorbreken en bespreekbaar te maken, vertelt initiatiefneemster Evelien Pissens van Brooddoosnodig.

Het eerste pilootproject van Brooddoosnodig werd in september 2021 opgezet in Gent en al snel groeide de basis uit naar de verschillende grootsteden. De donaties en vraag van leerkrachten naar structurele trajecten werden zo groot, dat we het project in januari 2022 opschaalden, aldus Evelien. Voortaan werkt Brooddoosnodig samen met lokale partners om alles in goede banen te leiden. In Vilvoorde is dit bijvoorbeeld Katrien van het Sociaal Huis in Vilvoorde.

Vandaag bestaan er 2 donatie-opties:

  1. Vrije donatie: deze kan je storten je via het online platform op de website van Enchanté vzw en per kwartaal verdelen ze dan de donaties over de deelnemende scholen op basis van de kwetsbaarheidsfactor.
  2. Directe donatie: als je een specifieke school wilt steunen, kies je voor een directe donatie via het online platform. De school mag zelf kiezen hoe ze de financiële middelen inzetten, op voorwaarde dat het geld besteed wordt aan gezonde maaltijden voor de leerlingen.
 

Donatie Idé Coffee

Idé Coffee Systems zamelde met de verkoop van de Sinterklaaspakketten maar liefst 2316,75 euro in en deze som geld heeft ons bedrijf integraal gedoneerd aan het KOV Klavertje Vier in Vilvoorde!

De donatie zal besteed worden aan een gezond maandelijks ontbijt voor de 76 leerlingen van het Buitengewoon Onderwijs en met een deel van het geld zal de school ingrediënten aankopen, zodat leerlingen de kans krijgen om te koken en hun bereidde maaltijd daarna op te opeten.

Steun vanuit de stad

Naast het project Brooddoosnodig maakt Stad Vilvoorde subsidies vrij om aan vrijwilligerswerving- en coaching te doen, voeding aan te kopen en leerkrachten begeleidingstrajecten aan te bieden. Zo krijgen ze de juiste tools aangereikt om kansarme ouders en kinderen op een goede manier te benaderen.

Laten we armoede samen een kopje kleiner maken! 

 

**Brooddoosnodig is een vzw die zich inzet voor mensen in kwetsbare situaties. Het project creëert platformen om mensen vanuit verschillende bevolkingslagen met elkaar te verbinden. 

Klik hier voor meer informatie over het project en de organisatie Enchanté vzw. 

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

Community Coffee

In januari 2020 bezocht ons Idé Coffee team samen met Fairtrade Original (een foodmerk zonder winstoogmerk) de Colombiaanse boeren van de Red Ecolsierra coöperatie in

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!