Bel ons: +32 2 243 03 09

5 redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

1. Koffie om je dag goed te beginnen

Veel medewerkers kijken ’s ochtends uit naar hun eerste kopje koffie. De werkdag start aan het koffiemachine en dit koffieritueel zorgt ervoor dat medewerkers enthousiast aan de werkdag beginnen. Een kwalitatief koffiemachine en lekkere koffiebonen zijn daarom onmisbaar op de werkvloer.

2. Een hogere productiviteit van werknemers

Koffie zorgt er niet alleen voor dat werknemers hun dag goed beginnen, maar ze worden ook productiever na het drinken van een kopje koffie. Het concentratievermogen stijgt, de vermoeidheid neemt af en ze presteren doorgaans beter door de cafeïneboost. 

3. Van koffie word je gelukkig

Na het drinken van een kopje koffie zorgt de cafeïne ervoor dat je hersenen dopamine vrijlaten. Dopamine -ook bekend onder de naam van het gelukshormoon- zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt na het drinken van koffie. Deze chemische boodschapper die informatie doorgeeft aan de hersenen speelt een belangrijke rol in zowel je emotionele als mentale gezondheid.

4. Beter samenwerken met collega’s

In de coffee corner praten collega’s bij met een kopje koffie. Tijdens deze small talk kunnen ze persoonlijke verhalen delen en op een zeer spontane manier werkgerelateerde gesprekken voeren. Ideeën worden gedeeld en collega’s leren elkaar beter kennen aan het koffiemachine wat belangrijk is voor een goede samenwerking. Als je een idee deelt, kan je aan de hand van de reactie van een collega ook meteen vaststellen of je op de goede weg zit of er nog wat denkwerk verricht moet worden. 

Het is niet voor niets dat ze in Zweden tweemaal per dag een kwartier inlassen om gezellig een kopje koffie te drinken met collega’s.

5. Koffie als visitekaartje van je bedrijf

Als je een lekker kwalitatief kopje koffie aanbiedt aan je bezoekers, dan geeft dat meteen een indicatie van waar je bedrijf voor staat. Kwaliteit. En wie staat daar niet graag voor bekend? Kies jij voor goedkopere koffie? Of bied je liever een kwalitatief kopje koffie aan, waar misschien een iets hoger prijskaartje aan vasthangt, maar waar je bezoekers echt van kunnen genieten? 

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

Community Coffee

In januari 2020 bezocht ons Idé Coffee team samen met Fairtrade Original (een foodmerk zonder winstoogmerk) de Colombiaanse boeren van de Red Ecolsierra coöperatie in

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!