Fairtrade koffie:
Idé Coffee engageert zich

Fairtrade koffie wordt de laatste jaren steeds meer geconsumeerd door bedrijven en start-ups, iets wat we bij Idé Coffee Systems alleen maar toejuichen. Ons bedrijf zet sinds 2004 hard in op fairtrade koffie en probeert ervoor te zorgen dat uw favoriete koffie op een zo verantwoorde en milieuvriendelijk mogelijke manier geproduceerd wordt.  

In 2004 boden we onze klanten al fairtrade koffie aan. Sindsdien hebben we al veel inspanningen geleverd om duurzame waarde te creëren. Ecologische verpakkingen, een milieuvriendelijk gebouw, de organisatie van duurzame events (Idé Coffee Mornings), de verhuur en verkoop van tweedehands koffiemachines en filterverzachters,  … en het aanbod aan biologische en fairtrade koffie en thee.  

Ide Coffee is een duurzaam koffiebedrijf dat producenten steunt. Dankzij onze samenwerking met Fairtrade Original kunnen we:

  1. de levenskwaliteit van onze koffieboeren verbeteren
  2. zorgen voor jobcreatie 
  3. inkomsten genereren voor de koffieboeren
 

Fairtrade koffie voor de beste smaak 

Sinds 2014 is Idé Coffee het enige koffiebedrijf dat Fairtrade Original koffie en thee verdeelt in Belgische bedrijven en daar zijn we fier op! Op die manier bouwen we samen aan een betere toekomst voor onze koffieboeren: we zorgen voor goede arbeidsomstandighedenbetalen hen een eerlijke prijs en verlenen de juiste kennis en middelen om koffie en thee op de best mogelijke manier te verbouwen. Vandaag is 40% van onze koffieverkoop fairtrade en we willen dit aandeel verhogen naar 60% tegen 2025. 

Een boon voor Colombia

Onze zaakvoerder Geert Windels op bezoek bij Red Ecolsierra in Colombia

In januari 2020 bezochten we de Colombiaanse boeren van de Red Ecolsierra coöperatie in Santa Marta. Deze kleinschalige gemeenschap van boerenfamilies verbouwt koffie op een biologische en duurzame manier.

Sinds deze reis ontstond de ambitie onze klanten een fairtrade koffie aan te bieden die rechtstreeks afkomstig is van de Red Ecolsierra productie: onze Idé Coffee Community koffie. Deze directe samenwerking zou de boeren een faire prijs opleveren en u een (h)eerlijke, unieke fairtrade koffie.

Een eerlijke verloning voor (h)eerlijke koffie

Sinds 1 oktober 2021 betaalt Fairtrade Original als een van de eerste koffiemerken de Leefbaar Inkomen Referentieprijs (LIRP) aan haar koffieboeren. Hiermee willen ze een nieuwe norm bepalen in de koffie-industrie, zodat alle koffieboeren in staat gesteld worden om op lange termijn een leefbaar inkomen te verdienen.

Ook is Fairtrade Original sinds mei 2021 B Corp gecertificeerd en dit mede dankzij de uitmuntende bijdrage die reeds geleverd werd aan het economische en sociale welzijn van de koffieboeren. Bedrijven die bij Idé Coffee van een kwaliteitsvolle koffiepauze genieten, bouwen samen met ons aan een waardige toekomst voor de koffieboeren!