100% fair
100% duurzaam

Idé Coffee staat voor slimme duurzaamheid: we gaan op zoek naar vernieuwende concepten, naar producenten met het hart op de juiste plaats, naar innovaties waar zowel onze klanten als de wereld beter van worden. 

100% fair
100% duurzaam
DUURZAAM ACTUEEL

Fair Trade Community

Idé Coffee is de enige verdeler van Fair Trade Original Coffee in België. We zoeken ook voortdurend naar manieren om de keten tussen koffieboer en eindconsument korter te maken. Zo hebben we een unieke samenwerking opgezet met een coöperatie van Colombiaanse boeren, en kopen we bonen rechtstreeks bij hen. De families verbouwen er hun koffie op duurzame en biologische wijze. De samenwerking levert de boeren meer inkomen op, en u een heerlijke community koffie.

Voor het klimaat

We streven ernaar om in 2020 de helft van onze koffieverkoop klimaatneutraal te hebben. Dat doen we vandaag door de CO2-uitstoot voor de productie en het vervoer van onze koffie te compenseren met Carbon Credits. Die kopen we van het Uganda Efficient Cookstove Project. Met de opbrengst hiervan worden in Oeganda kooktoestellen gekocht die veel minder brandstof verbruiken, wat heel wat positieve effecten heeft voor zowel de lokale community's als voor het klimaat als geheel.

Voor het klimaat

Hoe kan u als klant bijdragen?

  • Kies voor (onze) klimaatneutrale koffie.
  • Zet de juiste hoeveelheid koffie. Koffieverspilling betekent ook verspilling van de energie die verbruikt werd om deze koffie te zetten.
  • Gooi de verpakking bij het gewoon afval. Het filterzakje en de koffiedrab mogen bij het GFT afval
Hoe kan u als klant bijdragen?

Blijf op de hoogte van de meest recente updates over Fairtrade en duurzaamheid.

Ja, hou me op de hoogte