Onze visie:
koffiegeluk op maat

Koffie op kantoor is meer dan koffie. Het is het bindmiddel tussen werknemers, de eerste kennismaking met een potentiële klant en een reflectie van uw bedrijfs-DNA. Idé Coffee garandeert sinds 2003 koffiegeluk op maat voor meer dan 1000 kleinere en grote ondernemingen in België.  

Waarom u voor Idé Coffee kiest ?

WAAROM IDE COFFEE

Fair Trade producten

Idé Coffee zoekt voortdurend naar manieren om de keten tussen koffieboer en eindconsument korter te maken.

Sinds 2004 zijn we officiële verdeler van Fair Trade Original koffie en thee voor de B2B sector in België en met de winst uit de verkoop van de koffiebonen en thee krijgen onze boeren in Latijns-Amerika een eerlijke prijs voor hun producten. We verschaffen hen ook kennis en middelen om hun koffieplanten op een meer verantwoorde en professionele manier te verbouwen.

Daarnaast gaan we binnenkort ook een unieke samenwerking opzetten met de Red Ecolsierra coöperatie van Colombiaanse boeren. Deze boerenfamilies van Santa Marta verbouwen hun koffie op een duurzame en biologische wijze en wij gaan rechtstreeks bij hen koffie bonen aankopen. Deze samenwerking zal de boeren meer inkomen opleveren en u een heerlijke fairtrade koffie.

100% duurzaam
Klimaatneutraal

Klimaatneutraal

We willen met onze bedrijfsactiviteit geen schade aanrichten aan de natuur en daarom ondernamen we reeds een aantal stappen, zowel bij de inrichting van ons gebouw als bij de aankoop van diverse benodigdheden (gerecycleerd printpapier, gereviseerde gsm’s, …).

Ons  gebouw in Asse werd volledig gerenoveerd in 2019 en werd deels ingericht met tweedehands kantoormeubilair. Om zo weinig mogelijk energie verloren te laten gaan, werden de muren en het dak extra geïsoleerd en werden LED verlichting met bewegingsdetectoren en hydraulische pompen op de deuren geïnstalleerd.  

Voor ons huismerk gingen we  op zoek naar de meest duurzame koffieverpakking. Zo ontwikkelden we een bilaminaatverpakking gemaakt van zo weinig mogelijk grondstoffen die de koffie zeer goed beschermd.

Verder brachten we ook onze eigen Idé koffiebekers op de markt die volledig recycleerbaar zijn en gemaakt zijn van de restanten van de suikerrietproductie.

Ons doel is zo klimaatneutraal mogelijk worden tegen 2025. 

Uw eigen coffee blend

Samen met uw werknemers kiezen we de juiste coffee blend voor uw onderneming. We leveren zowel Fair Trade Original koffie, als ons eigen Idé koffiemerk en Douwe Egberts, Lavazza en Illy. Dankzij onze inhouse expertise kunnen wij op basis van een coffee tasting ook uw persoonlijke unieke coffee blend samenstellen. 

Uw eigen coffee blend

Nooit meer zonder koffie

Nog voor u merkt dat de voorraad koffiebonen bijna op is, nemen wij proactief contact op voor de levering van een nieuwe batch pure happiness. Daarnaast staat ons team van specialisten in voor het nauwgezet onderhouden van de machines, en zijn we er snel bij als er iets misgaat. Sit back & relax (en geniet van een zorgeloze kop koffie). 

Meer dan enkel koffie

Naast het perfecte koffiemoment, brengt Idé Coffee ook meer dan 1.300 kantoorproducten tot bij u op kantoor. Bestel water, frisdrank, schoonmaakproducten, servetten en zoveel meer met één druk op de knop. 

Ontdek onze webshop

Idé Coffee is sterk aan het groeien. Het is heel boeiend om daar deel van uit te maken.

Anne-Sophie
Operations manager

Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen in de richting waar jij in wil groeien.

Sabine
Account manager
SINGLE ORIGIN COFFEE

Onze community coffee

In januari 2020 vertrok ons team naar Colombia om er een nieuwe samenwerking op te zetten met de lokale koffieboeren van de Red Ecolsierra coöperatie. Deze kleinschalige gemeenschap van boerenfamilies verbouwt koffiebonen op een biologische, traditionele en duurzame manier.

Naar aanleiding van de gevolgen van de coronacrisis en het reisverbod werd ons project spijtig genoeg even on hold gezet. In de nabije toekomst is het wel de bedoeling om onze klanten een nieuwe fairtrade koffie aan te bieden die we rechtstreeks aankopen bij onze Colombiaanse boeren voor een faire prijs.

De samenwerking zal de boeren meer inkomen opleveren en u een heerlijke fairtrade koffie! 

Volgt uw bedrijf onze visie?
Maak dan snel een afspraak.