Onze duurzame acties

Idé Coffee als expert in duurzame koffie

Als bedrijf is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken op lange termijn.

Idé Coffee Systems gaat haar concrete acties en bewustwording rond duurzaam ondernemen verhogen tegen 2025.”

Hoe we dit stap per stap gaan waarmaken?

 • In de eerste plaats bevelen we onze klanten fairtrade en biologische producten aan. Ons productgamma is vandaag zeer uiteenlopend en het is onze doelstelling om ons gamma vanaf september te gaan
  afslanken en verduurzamen.
 
 • Vandaag is 40% van onze koffieverkoop fairtrade, iets waar we terecht fier op zijn. We willen dit aandeel tegen 2025 verhogen naar 60%.
 
 • Ons kantoor werd ingericht met tweedehandsmeubelen. Zo kreeg o.a. het salon van de oma van onze zaakvoerder een tweede leven in de Coffee Experience Room.
 
 • In 2017 lieten we zonnepanelen installeren op het bedrijfsgebouw. Dit laat ons toe om een groot aandeel van ons huidig elektriciteitsverbruik op te vangen door de lokale productie van groene stroom. De rest wordt voorzien via een groen energie-contract.
 
 • Op vlak van energie en mobiliteit werken we vandaag aan concrete doelstellingen en bijhorende acties om ons energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen.
 
 • In 2019 lieten we als een van de eerste bedrijven in Asse een energieaudit uitvoeren. Ook werd overal LED-verlichting geïnstalleerd.
 
 • Op vlak van circulariteit hebben we de eerste stappen gezet: we bieden onze klanten Idé Coffee bekers gemaakt van restanten van de suikerrietproductie en koffietassen die gemaakt zijn van koffiegruis aan. Na de zomer lanceren we een nieuw label voor refurbished machines.
 
 • In 2020 mochten we de prijs voor het Bedrijf met het Beste Klimaat in Asse in ontvangst nemen. Ten slotte werden we in 2022 voor het vierde jaar op rij bekroond tot laureaat van het Voka charter Duurzaam Ondernemen, waardoor we onze slogan ‘Not just a coffee’ nog eens konden belichten.
 
 • Wij geloven in duurzame samenwerkingen. In onze zoektocht naar duurzamere alternatieven willen we partnerships sluiten met bedrijven die een gelijklopende visie hebben. In onze bedrijvenzone zijn we een van de trekkers om samen acties te nemen die bijdragen aan zowel mens en milieu.

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

IDE MAGAZINE

Beste koffielover, Neem er een (h)eerlijk kopje Idé Coffee bij en zet je schrap voor onze gloednieuwe eerste editie van het IDE Magazine! Binnen de

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!