Meet Baran & Leen

Baran Demirtekin (23 jaar) studeert Idea & Innovation Management aan de Erasmushogeschool in Brussel en is influencer voor merken als H&M, La Boutique, … Leen Saerens (20 jaar) studeert Organisatie & Management aan Odisee in Aalst en is een enorme dierenvriend. 

De 2 studenten lopen gelijktijdig stage in het Marketing departement van Idé Coffee en vertellen me over hun toekomstvisie en drive in het leven.    

Leny: Dag Baran! Hoe ben je bij Idé Coffee terechtgekomen?

Baran: Voor mijn laatste jaar was ik op zoek naar een uitdagende stage waar ik kan groeien en mezelf verder kan ontwikkelen. Idé Coffee leek me een leuk bedrijf en het eerste contact verliep meteen goed. Vandaag – na amper twee weken – voel ik mij echt al een deel van het team en het bedrijf. En niet simpelweg ‘het stagiaireke’ (lacht).

Leny: In je vrije tijd ben je influencer, zijn er nog dingen die ik niet van je weet?  

Baran: Ik heb lange tijd voetbal gespeeld en vandaag doe ik voornamelijk fitness. Niet in een club, maar op mezelf. Daarnaast lees ik graag boeken en doe ik aan boogschieten. Ik daag mezelf graag uit, zo heb ik eens drie maanden lang elke dag gelopen en begin ik binnenkort met Project 50. Dit is een  periode van vijftig dagen waarin je bijvoorbeeld elke dag om 5u opstaat. Je leest dan gedurende één uur een boek, het volgende uur ga je creatief aan de slag, enzovoort. Project 50 heeft tien regels die je vijftig dagen lang volhoudt. Na die periode zie je normaal een duidelijke ontwikkeling.

Leny: Ik ken ook iemand die steeds om vijf uur opstaat. Hij doet gedurende tien minuten een activiteit en dit steeds twee uur lang. Tien minuten lezen, daarna tien minuten meditatie, … Het zou veel energie geven.

Baran: Ik heb dat vorig jaar tijdens de zomervakantie gedaan. Eén week lang stond ik elke dag om vijf uur op.  Niet omdat het moest, maar omdat ik wou zien welk effect dit op mijn lichaam zou hebben. En ik kan je garanderen dat dit een van mijn beste ervaringen was! Ik bestudeerde een nieuwe taal en leerde met Photoshop werken.

Leny: Wauw, leuk! Ik zou dat ook wel eens willen doen, maar ik kan zo moeilijk vroeg opstaan… (lacht)

Baran: Ik was vroeger ook zo. Maar het ding is, eenmaal je de mentale klik maakt, gaat dat vroeg opstaan veel vlotter. Eén uur per dag extra spenderen aan ontwikkeling maakt een wereld van verschil.

Leny: Het uitproberen waard! Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

Baran: Dat is moeilijk, ik zou zeggen: ik ben een creatieve jongen die altijd klaarstaat voor nieuwe kennis en uitdagingen. En ik ben ook steeds positief ingesteld.

If something bad happens, something good is coming!
Baran
Stagiaire Digital Content Creation

Leny: Je zei dat je een nieuwe taal bestudeerde, welke talen beheers je vandaag dan allemaal?

Baran: Ik spreek Nederlands, Frans, Engels en Turks. Turks is mijn moedertaal. Ik zou graag vlot Russisch kunnen spreken, dus dat ben ik nu aan het leren. Vandaag kan ik al de basics.

Leny: En waar word jij super enthousiast van?

Baran: Van een omgeving, mensen die begrip tonen of goede vrienden die je nog succesvoller maken. Nu ben ik bijvoorbeeld heel blij met de omgeving waarin ik mijn stage mag doen. Ik zie allemaal tevreden medewerkers en dit heeft ook een positief effect op mij. Ik zeg altijd, als je in een groep van vijf personen bent die bv. heel creatief zijn, dan zal de zesde persoon ook creatiever worden. Puur door de positieve impact van de omgeving.  

Leny: Idé Coffee zet hard in op duurzaamheid en het milieu. Hoe belangrijk vind jij duurzaam ondernemen?

Baran: Héél belangrijk. Enkel wat duurzaam is, houdt stand op lange termijn. Wat Idé Coffee doet vind ik daarom zeer interessant: niet voldoende bedrijven zijn effectief zo duurzaam als ze laten uitschijnen. Je kan iets heel mooi en functioneel ontwikkelen, maar als het niet duurzaam is, wat is het nut er dan van? Investeren in duurzame materialen, producten en processen, dat levert op lange termijn successen op! Duurzaamheid is voor mij gelijk aan kwaliteit

Leny: Hey Leen, je vertelde eerder dat je een grote dierenvriend bent. Wat is je lievelingsdier?

Leen: Zonder twijfel, een hond! (lacht) Ik zou graag ooit vrijwilliger zijn bij een dierenasiel.

Leny: Wat doe je in je vrije tijd?

Leen: Ik speel tennis, lees veel en ga graag eens bowlen of biljarten. In het weekend zet ik graag eens een stapje met vrienden, maar ik ben steeds bob want drink geen alcohol. 

Leny: En waarvan word jij gelukkig?

Leen: Van de kleine dingen in het leven, het zonnetje dat ’s ochtends schijnt, mijn hond die naar me toeloopt als ik thuiskom of mijn vriend of mama die iets lekkers meebrengt van de winkel. Dat zijn voor mij de kleine gelukskes in het leven (glimlacht).

Leny: Dé grote vraag: heb jij een passie voor koffie?

Leen: Nee, ik ben geen koffiedrinker, waarvoor mijn oprechte excuses. (lacht) Toen ik mijn motivatiebrief doorstuurde, vroeg ik me wel af of dit belangrijk zou zijn voor stage te lopen in een koffiebedrijf.

Leny: Dat is natuurlijk geen must. Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Idé Coffee. Ben jij een duurzame consument?

Leen: Ik vind duurzaam shoppen echt belangrijk. Ik woon nog thuis, dus heb hier niet altijd een grote invloed op, maar als ik zelf boodschappen doe, probeer ik zo weinig mogelijk producten aan te kopen die in plastic verpakt zitten. Ik neem ook steeds herbruikbare zaken mee en probeer zoveel mogelijk niet verpakt fruit aan te kopen. Hallucinant hoeveel plastic er soms gebruikt wordt om fruit en groenten te verpakken…

Leny: Is er nog iets dat ik niet van je weet?

Leen: Ja, ik heb ooit meegedaan aan de Voice Kids! Ik vond Muzikale Opvoeding een leuk vak en zong ook heel graag. Ik heb dan eens gevraagd aan mijn leerkracht of ik mijn kans zou wagen en zij raadde me dit aan. Ik ben heel blij dat ik die sprong gewaagd heb, want ik ben toch tot in de tweede voorronde geraakt!

Leny: Zo fijn, je mag hier eens een optreden geven als we een drink organiseren op vrijdag! (lacht) Hoe ben je eigenlijk bij ons bedrijf terechtgekomen? 

Leen: Ik zocht naar leuke bedrijven in de buurt en kwam redelijk snel bij Idé Coffee uit. Ik nam een kijkje op de website en de social media kanalen en het team zag er ook leuk uit, wat voor mij ook belangrijk is. Mijn eerste stage was niet zo meegevallen, dus nu wou ik zeker door een leuke groep mensen omringd worden.  

Leny: Als je jezelf even projecteert naar 2032, hoe ziet jouw ideale werkdag er dan uit?

Leen: Als kind wou ik altijd eventmanager worden. Na mijn stage in de evenementensector vorig semester is mijn mening daarover wel wat veranderd. Wat voor mij belangrijk is, is een job dichtbij huis. Ik zou vroeg willen beginnen werken en ook op tijd willen stoppen. Dus, mijn ideale dag? Ik sta op om 6u, rijd naar mijn werk en ben Communication Manager. Ik schrijf social media posts, trek foto’s, maak creatieve folders, … Het moet geweldig zijn om van je hobby je job te kunnen maken! Ooit wil ik wel zelfstandige worden, maar dan moet ik eerst wel een beter beeld hebben van welke diensten of producten ik wil aanbieden… To be continued! 

Leny: Het is al je laatste week, heb je een fijne stage gehad?

Leen: Ja, ik heb een enorm leuke en gevarieerde stage gehad. Ik heb veel bijgeleerd dankzij jou (lacht) en de mensen hier zijn zo vriendelijk. Vanaf mijn eerste gesprek voelde ik me thuis. Het bedrijf is zo gezellig ingericht, it feels like home! (lacht)

Stagiaire Communication Support

Interesse in een koffiedemo bij ons of bij u?

Neem dan zeker contact met ons op.

Relevante
koffienieuwtjes

IDE MAGAZINE

Beste koffielover, Neem er een (h)eerlijk kopje Idé Coffee bij en zet je schrap voor onze gloednieuwe eerste editie van het IDE Magazine! Binnen de

Verder lezen

Idé Coffee Magazine
downloaden

Blijf op de hoogte van het laatste Idé Coffee nieuws!

Idé Coffee Degustatie

Proef onze koffie, bij ons of bij u op kantoor!